gemiddeld
20 min.
tussendoortje

Lebkuchen

ingrediënten


20 min
sprinkels, gebaksdecoratie

dit product is niet beschikbaar

witte glazuurstift

dit product is niet beschikbaar

groene marsepein
theelepel nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

theelepel baking soda

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelmeel

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

90 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram honing

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

uitsteekvormpje

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg uit tot circa 1 cm dik. Steek koekjes eruit en leg op de bakplaat. Voeg de restjes deeg samen, verdeel in balletjes, druk iets platter en leg ook op de bakplaat. Bak de koekjes circa 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • 2 Snijd het marsepein uit in de vorm van de koekjes en garneer de lebkuchen ermee. Maak slingers met de glazuurstift en garneer met gebaksdecoratie.

bereidingstip

Maak zelf amandelmeel voor dit recept door blanke amandelen fijn te malen in een keukenmachine.. Geen groene marsepein? Meng geel en blauw door elkaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 2 gram