- 1 Breng water met wat zout aan de kook.
- 2 Neem het filodeeg uit de verpakking en laat het bedekt met een vochtige doek ontdooien.
- 3 Rasp de wortel grof en blancheer de reepjes een minuut in het kokende water.
- 4 Snijd de kipfilet in heel dunne reepjes.
- 5 Leg een vel filodeeg op het werkblad en bestrijk met olie.
- 6 Leg er een vel bovenop en snijd het vel dan doormidden zodat er twee vierkanten ontstaan. Doe dit ook met de rest van de deegvellen.
- 7 Verwarm de oven voor op 180°C.
- 8 Verdeel de wortel, kip en bosuitjes over de vierkantjes deeg.
- 9 Rol het deeg op. Plak de naadjes dicht met wat olie of water.
- 10 Leg alle rolletjes met het naadje naar onder op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- 11 Bak de loempia’s in circa 20 minuten bruin en gaar. Serveer direct.
bereidingstip
Maak een vegetarische versie door de kip te vervangen door mie of groenten.