4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
home recepten Leftover kippenbouillon

Leftover kippenbouillon

ingrediënten


15 min
4 personen
eetlepel zwarte peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 kipkarkas

benodigdheden

schuimspaan

  • 1 Breng het kipkarkas of de soepkip met alle groenten, kruiden, peperkorrels en 3 liter water aan de kook.
  • 2 Laat de bouillon zonder deksel op een lage stand 1,5 uur trekken. Schep af en toe met een schuimspaan het schuim van de bouillon.
  • 3 Zeef de soep. Doe de kippenbouillon terug in een schone pan. Pluk bij gebruik van een soepkip het vlees van de botten. Doe het vlees terug in de bouillon. Breng de soep op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Laat restjes bouillon afkoelen en bewaar dit in een ijsblokjeshouder in de vriezer. Handig om een saus of curry mee op smaak te brengen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 138 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 21 gram