4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Lekkerbekje met oosterse zomerstamppot

Lekkerbekje met oosterse zomerstamppot

ingrediënten


30 min
4 personen
sambal

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel ketjap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

125 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

800 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

4 witvisfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Klop de ingrediënten voor het beslag met 200 ml water door elkaar tot een dun beslag. Laat even staan en klop nogmaals door. Spoel de visfilets af en droog ze met keukenpapier. Bestrooi licht met zout en bestrijk met een kwastje rondom met het beslag.
  • 2 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet ze af en stamp met de melk en boter tot een puree. Houd de puree warm. Verwarm de oven voor op 60ºC.
  • 3 Verhit de olie in een hapjespan op middelhoge stand. Als een druppel beslag direct sissend komt bovendrijven, is de olie heet genoeg. Leg 2 visfilets tegelijk rustig in de olie en frituur in circa 2 minuten goudbruin. Schep uit de pan en houd warm in de oven, tot de andere filets gebakken zijn.
  • 4 Blancheer de taugé kort onder kokend water. Laat uitlekken en schep met de paksoi door de puree. Bestrooi met de bosui en serveer direct met de lekkerbekjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté