4 personen
gemiddeld
12 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Lemon curd-taartjes met meringue en vanille-ijs

Lemon curd-taartjes met meringue en vanille-ijs

ingrediënten


12 min
4 personen
100 gram witte schuimkransjes
4 bollen vanille-ijs

dit product is niet beschikbaar

60 gram bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

60 gram cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

60 gram cranberrysaus
2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg de plakjes bladerdeeg in de taartvormpjes en bak in de oven in 15 minuten goudbruin. Laat de bodempjes afkoelen en neem ze uit de vormpjes.
  • 3 Verwarm de citroenrasp en -sap met de boter en suiker in een steelpan op een lage stand tot de boter gesmolten is. Klop de eieren en eidooiers los in een kom.
  • 4 Giet het warme citroenmengsel uit de pan al roerend erbij in de kom en schenk dit mengsel weer terug in de pan. Breng al roerend op een lage stand aan de kook en blijf roeren tot het mengsel begint te binden en zo dik als yoghurt wordt. Zeef het mengsel boven een schaal en laat afgedekt afkoelen.
  • 5 Verdeel de lemon curd en cranberrysaus over de taartbodempjes en serveer met een bol vanille-ijs en de meringue of schuimkransjes.

bereidingstip

Nog sneller klaar? Gebruik dan kant-en-klare taartbodempjes voor dit recept.

wijnadvies

Bij dit zoete en toch frisse dessert drink je een zoete en frisse Neirano Asti Spumante.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 101 gram
eiwit 10 gram