eenvoudig
15 min.
nagerecht

Lemoncurd

ingrediënten


15 min
150 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

5 citroenen

dit product is niet beschikbaar

300 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 potten

  • 1 Roer met een garde in een pan met dikke bodem de 4 eieren met de 4 eidooiers en de suiker los. Zet de pan op een lage stand, voeg het citroensap toe en roer alles met een garde tot een dikke, gebonden vla. Blijf voortdurend roeren!
  • 2 Neem de pan van de warmtebron en roer de boter in vlokjes erdoor, tot een gladde curd ontstaat.
  • 3 Schenk de lemoncurd in de potten. Sluit de potten en laat de lemoncurd afkoelen.

bereidingstip

Bewaar de lemoncurd tot 2 weken in de koelkast.. Maak ook eens curd van aardbeien, frambozen of passiefruit. Vervang het citroensap dan door 250 ml gepureerd fruit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1496 kcal
vet 86 gram
verzadigd vet 48 gram
koolhydraten 152 gram
eiwit 26 gram