4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, klein gerecht, brunch
recepten Lente‘pizza’ met gegrilde groenten en mozzarella

Lente‘pizza’ met gegrilde groenten en mozzarella

ingrediënten


25 min
4 personen
basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

200 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

125 gram tomatentapenade

dit product is niet beschikbaar

4 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram groene asperges
4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Schaaf de courgette in lange plakken. Snijd de aubergine in lange dunne plakken. Snijd de trostomaten in dunne plakken of partjes. Halveer de asperges in de lengte.
  • 2 Besprenkel alle groenten met olijfolie en rooster ze aan beide kanten circa 2 minuten in een hete grillpan. Bestrooi met de Italiaanse kruiden en houd de groenten warm in de oven.
  • 3 Rooster de tortillawraps kort in een beetje olijfolie in een koekenpan en leg ze op warme borden. Bestrijk met de tapenade en verdeel de gegrilde groenten erover. Leg plakjes mozzarella erop en verdeel er wat basilicum over.

bereidingstip

Vervang de tortillawraps in dit recept door dunne sneetjes geroosterd brood. . Neem plakken venkel in plaats van aubergine.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Schenk een Favoritos Merlot met de smaak van rood fruit en geroosterde hazelnoten bij deze pizza.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip