4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, klein gerecht, brunch
recepten Lente‘pizza’ met gegrilde groenten en mozzarella

Lente‘pizza’ met gegrilde groenten en mozzarella

ingrediënten

1 courgette

1 aubergine

4 trostomaten

200 gram groene asperges

olijfolie

1 eetlepel Italiaanse kruiden

4 tortillawraps

125 gram tomatentapenade

200 gram mozzarella

basilicumblaadje


benodigdheden

grillpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Schaaf de courgette in lange plakken. Snijd de aubergine in lange dunne plakken. Snijd de trostomaten in dunne plakken of partjes. Halveer de asperges in de lengte.
  • 2 Besprenkel alle groenten met olijfolie en rooster ze aan beide kanten circa 2 minuten in een hete grillpan. Bestrooi met de Italiaanse kruiden en houd de groenten warm in de oven.
  • 3 Rooster de tortillawraps kort in een beetje olijfolie in een koekenpan en leg ze op warme borden. Bestrijk met de tapenade en verdeel de gegrilde groenten erover. Leg plakjes mozzarella erop en verdeel er wat basilicum over.

bereidingstip

Vervang de tortillawraps in dit recept door dunne sneetjes geroosterd brood. . Neem plakken venkel in plaats van aubergine.

wijnadvies

Schenk een Favoritos Merlot met de smaak van rood fruit en geroosterde hazelnoten bij deze pizza.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 19 gram
recall M&M's bekijk hier
recall Davitamon en Gravitamon bekijk hier
recall Chio maxi mix bekijk hier