4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Lentegroenteschotel met shoarma

Lentegroenteschotel met shoarma

ingredi├źnten


20 min
4 personen
1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

250 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram shoarmavlees

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

250 gram groene asperges
300 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst en laat uitstomen. Snijd intussen de harde onderkant van de asperges en snijd de asperges in 3 gelijke stukken. Houd de kopjes apart. Halveer de worteltjes in de lengte.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin het shoarmavlees met de wortels 4 minuten op middelhoge stand.
  • 3 Voeg de stukjes asperge en de peultjes toe en roerbak nog een paar minuten. Voeg de doperwten en aspergekopjes toe en roerbak nog 2 minuten.
  • 4 Neem de pan van de warmtebron en schep de citroenrasp, peterselie en de rest van de olie erdoor. Serveer de lente groenteschotel met shoarma met de rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 32 gram