4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
recepten Lentepizza

Lentepizza

ingrediënten


10 min
4 personen
50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

125 gram pesto

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 pizzabodems

dit product is niet beschikbaar

200 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

400 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng 2 eetlepels olijfolie in een ovenschaal met 1 teentje knoflook en de broccoli. Rooster circa 10 minuten in de oven.
  • 2 Breng de mascarpone op smaak met zout en peper. Roer de rest van de knoflook erdoor. Bestrijk de pizzabodems met de mascarpone en beleg met de geroosterde broccoli, citroenplakjes en mozzarella. Bak circa 5 minuten in de oven.
  • 3 Sprenkel de rest van de olijfolie erover en breek de eieren erop. Bak circa 7 minuten verder in de oven tot de eieren gaar zijn, maar de dooiers nog zacht. Verdeel de pesto erover en garneer met de rucola. Serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1120 kcal
vet 72 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 41 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst