4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Lenterijstschotel met gerookte zalm en ei

Lenterijstschotel met gerookte zalm en ei

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram tuinerwten

dit product is niet beschikbaar

200 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng 500 ml water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Snipper de uien. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm.
  • 2 Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 2 min. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 1 min. zachtjes.
  • 3 Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de rijst en groenten 5 min. met het deksel op de pan op een lage stand. Voeg de erwten toe en kook in nog 5 min. alles gaar.
  • 4 Kook intussen de eieren in 7 min. hard. Pel ze en snijd ze in partjes. Snijd de zalm in reepjes.
  • 5 Neem de pan van de warmtebron. Schep de zalm erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de partjes ei.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 414 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 18 gram