2 personen
bijgerecht
home recepten lentesalade met gerookte forel

lentesalade met gerookte forel

ingrediënten


2 personen
2 zachtgekookte eitjes
25 gram waterkers
2 takjes verse dragon
2 eetlepels azijn
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels grove mosterd
1 halve gesnipperde rode ui
150 gram gerookte forel
2 augurken
2 handjes jonge bladspinazie
200 gram krieltjes
150 gram haricots vert

  • 1 maak de haricots vert schoon en blancheer kort en beetgaar
  • 2 halveer de krieltjes en kook gaar in gezouten water
  • 3 snijd de augurken in plakjes
  • 4 pluk de forel in grove stukken
  • 5 pluk de blaadjes dragon
  • 6 meng de mosterd, de mayonaise en de azijn
  • 7 leg de spinazie en de waterkers op het bord
  • 8 verdeel de rest van de ingrediënten speels over de salade en schep de mosterd dressing er rijkelijk overheen
  • 9 pel de zachtgekookte eitjes snijd doormidden, plaats in het midden van de salade
  • 10 bestrooi met de salade met de dragon