4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Lentesalade met groene asperges

Lentesalade met groene asperges

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

200 gram groene asperges

  • 1 Verwijder de onderkant van de asperges Blancheer de asperges circa 3 minuten en laat afkoelen in koud water. Verdeel de veldsla, appel, asperges en radijsjes over een grote schaal.
  • 2 Pureer met een staafmixer het vruchtvlees van de avocado met het limoensap, de yoghurt, basilicum en een scheut water tot een vloeibare dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Kook de eieren (half)zacht. Schenk eventueel de dressing naar smaak over de salade en serveer met een gehalveerd ei en extra blaadjes basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 10 gram