4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Lentesalade met ricottarolletjes

Lentesalade met ricottarolletjes

ingrediënten


25 min
4 personen
1 bakje tuinkers

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

12 plakken rookvlees

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
handje verse basilicum
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olijfolie met de knoflook tegen de kook aan, laat circa 5 minuten trekken en neem van de warmtebron.
  • 2 Rasp de schil van 1/2 citroen en houd apart. Pers de citroen uit en voeg het citroensap toe aan de knoflookolie.
  • 3 Hak 1 eetlepel basilicum fijn. Meng de citroenrasp en gehakte basilicum door de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Leg de plakken rookvlees naast elkaar, verdeel de ricotta erover en vorm er rolletjes van.
  • 5 Schep de knoflook uit de olijfolie of zeef de olie. Haal het slamengsel door de dressing en verdeel over 4 borden. Leg de ricottarolletjes erop en bestrooi met de overige basilicum.

wijnadvies

De lentesalade loopt op rolletjes met een droge witte Huiswijn, Jean Sablenay Sauvignon Blanc of Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels