4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Lentestoof met hamlappen en dille

Lentestoof met hamlappen en dille

ingrediënten


20 min
4 personen
125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

3 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter rundvleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 hamlappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met zout en peper. Strooi de bloem op een bord. Wentel de hamlappen door de bloem.
  • 2 Smelt in een braadpan de boter. Bak de hamlappen in 4 min. aan beide kanten bruin aan. Neem het vlees uit de pan.
  • 3 Fruit de sjalot in het bakvet. Schenk de wijn erbij en roer de aanbaksels met een spatel los. Leg het vlees terug in de pan. Schenk de bouillon langs de rand erbij en breng aan de kook.
  • 4 Zet de warmtebron op een lage stand en stoof de hamlappenafgedekt in 1 uur zachtjes gaar.
  • 5 Leg het vlees op een schaal. Roer de crème fraîche door het stoofvocht. Voeg de dille met zout en peper naar smaak toe. Schenk de saus over het vlees.

bereidingstip

Lekker met peultjes en gebakken krieltjes (in de schil). . Vervang de hamlappen door kipdrumsticks.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 369 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 37 gram