4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
recepten Lenticchie con salsicce

Lenticchie con salsicce

ingrediënten


45 min
4 personen
300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

4 chipolataworstjes

dit product is niet beschikbaar

4 braadworsten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 pak gezeefde tomaat

dit product is niet beschikbaar

300 gram gedroogde linzen

dit product is niet beschikbaar

1 winterpeen

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

125 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekblokjes knapperig. Bak vervolgens de ui, knoflook, selderij en winterpeen 5 minuten mee.
  • 2 Voeg de linzen, gezeefde tomaten, bouillon, laurier en balsamicoazijn toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Laat de linzen met een deksel op de pan circa 30 minuten sudderen op een lage stand. Roer af en toe door en voeg een scheutje water toe als de linzen bijna droog koken.
  • 4 Verhit intussen de olie en bak hierin de worsten op middelhoge stand rondom goudbruin en gaar. Voeg de spinazie toe aan de linzen en laat deze slinken.
  • 5 Serveer de linzen met de gebakken worstjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 43 gram