4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Libanese broodsalade met granaatappel

Libanese broodsalade met granaatappel

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

150 gram geroosterde paprika's

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 krop romainesla
1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Scheur de pitabroodjes in stukjes van 2 cm. Meng het brood in een kom met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Leg op een bakplaat en bak in de oven knapperig en goudbruin.
  • 2 Klop intussen de rest van de olijfolie met de knoflook, citroensap, zout en peper tot een dressing. Leg de gesneden ui in de dressing.
  • 3 Meng de sla, peterselie, tomaten, paprika en krokante stukjes pita in een kom en maak naar smaak aan met de dressing, inclusief de ui.
  • 4 Verdeel de salade over borden en verbrokkel de feta erover. Bestrooi met de granaatappelpitjes en serveer direct.

bereidingstip

Maak snel een dressing en stop alle ingrediënten in een glazen potje. Deksel erop, even schudden en klaar!. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 10 gram