- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Scheur de pitabroodjes in stukjes van 2 cm. Meng het brood in een kom met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Leg op een bakplaat en bak in de oven knapperig en goudbruin.
- 2 Klop intussen de rest van de olijfolie met de knoflook, citroensap, zout en peper tot een dressing. Leg de gesneden ui in de dressing.
- 3 Meng de sla, peterselie, tomaten, paprika en krokante stukjes pita in een kom en maak naar smaak aan met de dressing, inclusief de ui.
- 4 Verdeel de salade over borden en verbrokkel de feta erover. Bestrooi met de granaatappelpitjes en serveer direct.
bereidingstip
Maak snel een dressing en stop alle ingrediënten in een glazen potje. Deksel erop, even schudden en klaar!. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.