4 personen
gemiddeld
35 min.
bijgerecht
home recepten Libanese rijstsalade

Libanese rijstsalade

ingrediënten


35 min
4 personen
verse munt

dit product is niet beschikbaar

verse koriander

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse munt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram wilde rijst

  • 1 Kook de wilde rijst met 1 theelepel zout en 2 eetlepels olijfolie. Giet af en laat afkoelen op een platte schaal of blad.
  • 2 Meng bosui, koriander, munt, citroensap met de rest van de olijfolie.
  • 3 Snijd de komkommer met schil in de lengte in vieren en snijd er plakjes van.
  • 4 Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in blokjes of kleine partjes.
  • 5 Schep de komkommer en rijst door het kruidenmengsel. Serveer het gerecht met de tomaten, blaadjes koriander en munt erop.
  • 6 Lekker met naanbrood of pitabrood en knoflookolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 10 gram