4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Libanese rijstschotel met granaatappel

Libanese rijstschotel met granaatappel

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

200 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de rijst in een pan aan de kook met 400 ml water, het kaneelstokje en een snuf zout. Laat afgedekt 10-15 minuten sudderen op een lage stand tot al het water is geabsorbeerd en de rijst gaar is.
  • 2 Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoge stand. Voeg de ui toe en bak 5 minuten. Voeg het gehakt, komijnpoeder en de knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Bak het gehakt rul en voeg dan de pijnboompitten en rozijnen toe. Bak 5 minuten mee.
  • 3 Verwijder het kaneelstokje uit de rijst, schep de rijst op borden en verdeel het gehaktmengsel erover. Bestrooi met de peterselie en granaatappelpitjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 33 gram