4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Lichte erwtensoep met prei

Lichte erwtensoep met prei

ingrediënten


20 min
4 personen
2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bladselderij

dit product is niet beschikbaar

4 preien

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

2 groentebouillonblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram spliterwten

dit product is niet beschikbaar

1 stuk gerookt ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

300 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Leg het vlees, de erwten, laurier en verkruimelde bouillonblokjes in een grote soeppan. Steek de kruidnagels in de sjalot en leg deze erbij. Giet 1,5 liter koud water erop, roer even door en breng rustig aan de kook. Laat afgedekt minimaal 1 uur zachtjes koken.
  • 2 Snijd intussen de preien in de lengte door en spoel onder koud water schoon. Snijd in stukken van 5 cm en snijd deze vervolgens in flinterdunne reepjes.
  • 3 Schep het vlees, de sjalot met kruidnagel en de laurier met een schuimspaan uit de pan en snijd het vlees in kleine stukjes. Voeg de helft van de bladselderij toe aan de soep en pureer helemaal glad.
  • 4 Voeg het gesneden vlees en preireepjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en roerbak de broodblokjes om en om bruin. Bestrooi met zout en peper. Schep de soep in kommen en bestrooi royaal met peper, de rest van de bladselderij en croutons.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes