4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Lichtgebonden mosterdsoep met een deksel van bladerdeeg

Lichtgebonden mosterdsoep met een deksel van bladerdeeg

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel allesbinder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 vuurvaste kommen

  • 1 Klop de eierdooiers los met een klein beetje water. Meng de maïzena met een beetje water. Verhit de bouillon en roer met een garde de mosterd door de hete bouillon.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Smelt de boter in een koekenpan en bak op een laag vuur gedurende enkele minuten de prei en de bleekselderij. Roer de groente af en toe om.
  • 3 Voeg de groente toe aan de bouillon. Bind nu de soep door er het maïzenamengsel al roerend aan toe te voegen.
  • 4 Schep de soep in vuurvaste kommen met een middellijn niet groter dan 8 cm. Kwast de rand van de kommen aan de buitenkant in met eierdooier. Leg de plakjes bladerdeeg op de soepkommen en druk de overhangende rand van het deeg stevig tegen de ingesmeerde randen aan. Kwast deze deksels van bladerdeeg voorzichtig met een in de eierdooiers gedoopt kwastje in. Er mag geen gat in het deeg gemaakt worden.
  • 5 Bestrooi het deeg met een beetje sesamzaad. Zet de kommen ongeveer 20 minuten in de oven. Haal de kommen eruit als het bolstaande deeg een mooie goudgele kleur heeft. Serveer de soep onmiddellijk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté