gemiddeld
45 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Limburgse nonnevotten

Limburgse nonnevotten

ingrediënten


45 min
75 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

75 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

175 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

keukenpapier

  • 1 Verwarm de melk tot lauwwarm. Voeg de gist toe, roer door en laat 5 minuten staan. Schep de bloem in een ruime kom, maak een kuiltje in het midden en schenk de warme melk met gist erin. Voeg de basterdsuiker, boter en een snuf zout toe.
  • 2 Kneed met bloem bestrooide handen in circa 5 minuten tot een glad deeg. Maak een bal van het deeg en laat afgedekt circa 1 uur rijzen.
  • 3 Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 15 bolletjes. Rol elk bolletje uit tot circa 20 cm lang en leg een knoop erin. Laat de deegknopen nogmaals 30 minuten rijzen op de bakplaat.
  • 4 Verhit de frituurolie tot 175ºC. Frituur de nonnevotten in 5-7 minuten rondom goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Schep de fijne suiker op een bordje en wentel de warme nonnevotten erdoor.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 5 gram