4 personen
gemiddeld
80 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Limoen-appelcake

Limoen-appelcake

ingrediënten


80 min
4 personen
limoen

dit product is niet beschikbaar

100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 friszure appel

dit product is niet beschikbaar

150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram gezouten boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160C.
  • 2 Laat de boter smelten en klop er met een mixer suiker, limoensap en -rasp door.
  • 3 Voeg een voor een de eieren toe en blijf op hoge snelheid een paar minuten kloppen.
  • 4 Klop in gedeeltes het bakmeel erdoor tot een glad en luchtig beslag.
  • 5 Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne schijfjes. Snijd de schijfjes vervolgens in stukjes en schep de appel door het beslag.
  • 6 Giet het beslag in de taartvorm en bak in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar en goudbruin.
  • 7 Controleer de gaarheid door er een satéprikker in te steken, als deze er schoon uit- komt is de cake gaar.
  • 8 Laat afkoelen op een rooster en stort de cake op een bord.
  • 9 Roer de poedersuiker eerst los met een paar druppels limoensap en voeg geleidelijk iets meer sap toe tot het glazuur glanzend en licht vloeibaar is.
  • 10 Giet het glazuur langzaam over de cake en leg de schijfjes limoen erop.
  • 11 Laat het glazuur hard worden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 755 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 95 gram
eiwit 11 gram