voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Limoen-vanilleflan

Limoen-vanilleflan

ingrediënten

3 limoenen

100 gram suiker

1 vanillestokje

500 milliliter volle melk

3 eieren


benodigdheden

4 ovenschaaltjes

  • 1 Rasp de schil van 1 limoen en schil deze tot aan het vruchtvlees. Snijd in dunne plakjes. Pers de andere limoenen uit.
  • 2 Breng al het limoensap en de schil aan de kook met de suiker en kook in tot een dikke siroop.
  • 3 Verwijder de schil en verdeel de siroop over de ovenschaaltjes. Leg de plakjes limoen erin.
  • 4 Schraap het merg uit het vanillestokje. Voeg het merg samen met het stokje toe aan de melk en breng aan de kook.
  • 5 Zet de warmtebron laag en laat circa 10 minuten trekken. Verwijder het stokje en laat de melk iets afkoelen.
  • 6 Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de eieren los en klop ze door de melk.
  • 7 Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal en schenk het melkmengsel in de kleine schaaltjes.
  • 8 Giet kokend water in de ovenschaal tot de vormpjes voor 2/3 onder staan.
  • 9 Gaar de flans in 50-60 minuten in het midden van de oven. Laat ze vervolgens minimaal 1 uur volledig afkoelen en zet ze daarna een paar uur in de koelkast.
  • 10 Zet de schaaltjes voor het serveren heel even in een laagje kokend water zodat de flans makkelijk loslaten. Stort de flans op bordjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 9 gram