gemiddeld
20 min.
tussendoortje
home recepten Limoensiroop

Limoensiroop

ingrediënten


20 min
125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

8 limoenen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Boen eventueel 2 limoenen schoon en rasp de groene schil dun eraf. Pers alle limoenen uit. Breng 250 ml water aan de kook met (riet)suiker en laat 3 minuten zachtjes koken. Laat helemaal afkoelen en voeg dan het limoensap (200 ml) toe. Voeg voor een intensere smaak naar wens ook de rasp van 2 limoenen toe. Laat de siroop een nacht trekken.
  • 2 Zeef en giet in een brandschone afsluitbare glazen fles of pot. Leng aan met koolzuurhoudend mineraalwater voor een verfrissende limonade of gebruik als basis voor sorbetijs of granita.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté