8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Limoentaart

Limoentaart

ingrediënten


25 min
8 personen
100 milliliter limoensap

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

400 gram ricotta
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

80 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

160 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Meng de bloem, 40 gram suiker en een snuf zout en wrijf daar met een koele hand de boterblokjes door tot een kruimelig deeg. Kneed de eidooier erdoor tot een soepel deeg ontstaat (dit kan ook in een keukenmachine).
  • 2 Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd de randen netjes bij. Dek de vorm af en zet circa 30 minuten in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de ricotta met de resterende 40 gram suiker en de overige ingrediënten voor de vulling. Schep de vulling in de taartvorm en strijk glad. Maak eventueel met restjes deeg linten op de taart.
  • 4 Bestrijk het deeg met nog wat ei of melk. Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.
  • 5 Laat op een rooster helemaal afkoelen voordat je de taart aansnijdt. Decoreer de taart eventueel met gekaramelliseerde limoenschijfjes of -schilletjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté