schone fles
weckpot
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
schone fles
weckpot
bereiden
bereidingstip
Zorg dat de schillen van de citroen zo weinig mogelijk wit bevatten, dat geeft een bittere smaak.. <h4>Variatietips</h4> • Met sinaasappel: vervang voor arancello de citroenen door 8 sinaasappels en gebruik 300 g suiker. <br> • Met limoen: vervang voor limecello de citroenen door 16 limoenen. <br> • Met grapefruit: vervang voor pompelcello de citroenen door 8 grapefruits en gebruik 425 g suiker. <br> • Wil je een lekker romige limoncello? Voor crema di limoncello kun je 700 ml tot 1 liter volle melk, of 500 ml volle melk + 250 ml slagroom aan de limoncello toevoegen. <br> • Voor stroperige limoncello moet je meer suiker gebruiken, bijvoorbeeld 500 mg in plaats van 400 mg. Laat de suiker oplossen in zo min mogelijk water, zo krijg je de limoncello stroperig. <br> • Maak ook eens passimoncello. Snijd 10 verse passievruchten doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Doe dit samen met de schil van 10 citroenen (zonder wit) in een schone pot en voeg 750 ml wodka toe. Laat 3 weken trekken op een koele, donkere plek. Zeef daarna de alcohol en meng met afgekoelde siroop van 400 g suiker en 500 ml water. Laat nog 2 weken staan voor gebruik. Bewaar in de koelkast.. <h4>Waar komt limoncello vandaan?</h4> Limoncello komt uit het zuiden van Italië, vooral van de Amalfikust en rond Napels. Daar groeien de aromatische citroenen die voor deze frisse likeur worden gebruikt.. <h4>Lekker koud</h4> IJskoud is limoncello het allerlekkerste: puur, in een cocktail of over ijs. Bewaar limoncello eventueel in de diepvries, door het hoge alcoholpercentage bevriest de drank niet.. <h4>Hoe maak je zelf limoncello?</h4> Om zelf limoncello te maken heb je vooral wat geduld nodig: de schillen moeten weken in alcohol om smaak af te geven, daarna meng je alles met suikersiroop. Goed afgesloten en donker wegzetten is belangrijk voor de smaak. Laat de drank na het mengen nog even rijpen, zo wordt je limoncello zacht en vol van smaak.. <h4>Hoeveel alcohol zit er per persoon in limoncello?</h4> Meestal ligt dat tussen de 25% en 36% alcohol. Voor dit recept gebruiken we wodka, maar je kunt ook pure alcohol gebruiken (96% alcohol).
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 79 kcal |
vet | 0 gram |
verzadigd vet | 0 gram |
koolhydraten | 8 gram |
eiwit | 0 gram |
WEB01-SPAR-PU