4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Linguine met courgette, zalm en citroen

Linguine met courgette, zalm en citroen

ingrediënten


25 min
4 personen
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 handje dille

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalmsnippers
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

300 gram linguine

  • 1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook circa 1 minuut op een lage stand. Giet de slagroom erbij en kook circa 5 minuten op middelhoge stand.
  • 3 Voeg citroensap en -rasp toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de gerookte zalm, courgettelinten en dille toe.
  • 4 Warm 3 minuten door en meng de pasta door de saus. Schep de rucola erdoor en serveer direct.

wijnadvies

Een niet al te zware Chardonnay bij dit recept: Casa de Campo bijvoorbeeld.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté