4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Linguini met ham en amandel-peterseliepesto

Linguini met ham en amandel-peterseliepesto

ingrediënten


30 min
4 personen
8 plakjes rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

40 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

350 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

350 gram linguine

benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Kook de pasta beetgaar. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Pureer de amandelen met de knoflook, peterselie, azijn, kaas en olijfolie grof in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Giet de pasta af en vang wat van het kookwater op. Meng de gekookte pasta en 6 eetlepels van het kookwater met de pesto en voeg de rode peper toe.
  • 4 Bak al roerend circa 3 minuten in de pan op middelhoge stand. Verdeel de pasta over borden.
  • 5 Vorm roosjes van de ham en leg deze op de pasta. Bestrooi met flinters parmezaan.

wijnadvies

Bij dit recept smaakt de Que Mas Sauvignon Blanc erg lekker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1205 kcal
vet 89 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté