4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Linzenballetjes met mangochutney

Linzenballetjes met mangochutney

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels appelazijn

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 grote mango

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

50 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

50 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

250 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olie en bak hierin de ui en wortel zacht.
  • 2 Voeg de knoflook en gehaktkruiden toe en bak nog 1-2 minuten. Pureer intussen de linzen grof en meng met het broodkruim, 2 eetlepels munt en het citroensap.
  • 3 Meng de gebakken groente en het ei door de linzen en vorm balletjes van dit mengsel. Leg ze op de bakplaat en bak in het midden van de oven in circa 10 minuten lichtbruin.
  • 4 Verhit intussen de zonnebloemolie en bak hierin de mango en rode ui op een hoge stand. Voeg na 3-4 minuten de komijn en rode peper toe en bak 1 minuut mee.
  • 5 Voeg de azijn, suiker en 4 eetlepels water toe en kook al roerend op een lage stand circa 10 minuten, tot bijna al het vocht is verdampt. Verdeel de chutney over kleine bordjes en leg in het midden daarvan 3 balletjes. Garneer met de rest van de munt.

bereidingstip

Lekker met zelfgemaakte piccalilly in plaats van mangochutney, (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/piccalilly/">klik hier voor het recept</a>).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 9 gram