4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Linzensalade met aubergine en granaatappel

Linzensalade met aubergine en granaatappel

ingrediënten


25 min
4 personen
5 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 granaatappel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

2 blikken linzen

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de aubergine­ blokjes circa 15 minuten op middelhoge stand.
  • 2 Meng de linzen met de munt, sjalot, tomaat, citroenrasp, ­sap, en rest van de olijfolie. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Klop de pitjes uit de granaatappel.
  • 3 Schep de salade op een schaal en verdeel de aubergine erover. Besprenkel met de yoghurt en bestrooi met de sesam en granaatappelpitjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté