- 1 Giet de linzen af, spoel ze met koud water en laat uitlekken.
- 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de courgetteblokjes 2-3 minuten. Laat afkoelen.
- 3 Leg enkele muntblaadjes apart voor de garnering en hak de rest.
- 4 Rasp de schil van een halve sinaasappel en pers de hele vrucht uit. Meng het sap en de rasp met de rest van de olijfolie en voeg de rozijnen en zout en peper toe.
- 5 Schep de dressing, de courgette, avocado, amandelen en gehakte munt door de linzen.
- 6 Bestrooi de salade met de geitenkaas en garneer met de muntblaadjes.
bereidingstip
Vervang de linzen door quinoa.. Neem aubergine in plaats van courgette.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.