4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Linzensalade met avocado en muntdressing

Linzensalade met avocado en muntdressing

ingrediënten


25 min
4 personen
125 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes linzen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Giet de linzen af, spoel ze met koud water en laat uitlekken.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de courgetteblokjes 2-3 minuten. Laat afkoelen.
  • 3 Leg enkele muntblaadjes apart voor de garnering en hak de rest.
  • 4 Rasp de schil van een halve sinaasappel en pers de hele vrucht uit. Meng het sap en de rasp met de rest van de olijfolie en voeg de rozijnen en zout en peper toe.
  • 5 Schep de dressing, de courgette, avocado, amandelen en gehakte munt door de linzen.
  • 6 Bestrooi de salade met de geitenkaas en garneer met de muntblaadjes.

bereidingstip

Vervang de linzen door quinoa.. Neem aubergine in plaats van courgette.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 18 gram