4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Linzensalade met balsamico-worteltjes

Linzensalade met balsamico-worteltjes

ingrediënten


30 min
4 personen
125 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

125 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

800 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 bos bospeen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Snijd het loof van de worteltjes, maar laat nog een klein stukje groen eraan zitten. Halveer eventuele dikke wortels in de lengte.
  • 3 Meng de honing met 2 eetlepels balsamicoazijn, giet over de wortels en hussel goed. Rooster de wortels op de bakplaat in de oven in circa 45 minuten goudbruin.
  • 4 Klop intussen een dressing van de overige balsamicoazijn, de mosterd en olijfolie. Verdeel de linzen, veldsla en tomaatjes over een grote schaal.
  • 5 Laat de wortels afkoelen tot lauwwarm en leg ze op de salade. Besprenkel de linzensalade met de dressing en verdeel de mozzarella erover.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Het frisse van dit recept vraagt om een knapperige Jean Sablenay Sauvignon Blanc. Maar in Oostenrijk schenken ze juist graag Grüner Veltliner bij linzen. Probeer de Green maar eens.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 16 gram