4 personen
eenvoudig
35 min.
lunch, voorgerecht
recepten Linzensalade met bietjes, geitenkaas en geroosterd spek

Linzensalade met bietjes, geitenkaas en geroosterd spek

ingrediënten


35 min
4 personen
3 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 gekookte biet

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

4 plakken bacon

dit product is niet beschikbaar

4 plakken ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

25 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

200 gram linzen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in de bouillon. Giet ze af en laat uitlekken.
  • 2 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en houd apart. Rooster het spek in dezelfde hete koekenpan krokant.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de sla over borden.
  • 4 Schep de rode biet door de linzen en verdeel dit mengsel met de geitenkaas en walnoten over de sla. Giet de dressing over de linzensalade en leg het spek erop.

wijnadvies

Jean Sablenay Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté