4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
recepten Linzensalade met geitenkaas en frambozen-vinaigrette

Linzensalade met geitenkaas en frambozen-vinaigrette

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel frambozenjam

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels frambozenazijn
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

75 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

12 plakjes zachte geitenkaas
75 gram gemengde eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 friszure appels

dit product is niet beschikbaar

200 gram linzen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

appelboor

  • 1 Kook de linzen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking of giet linzen uit blik af en laat ze uitlekken. Boor de klokhuizen uit de appels en snijd ze met schil in dunne plakjes.
  • 2 Klop de ingrediënten voor de vinaigrette met 4 eetlepels olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de linzen, appel en sjalot door elkaar met de helft van de vinaigrette. Meng de rest van de vinaigrette door de sla.
  • 3 Verdeel de sla over borden en schep de linzensalade erop. Haal de plakjes geitenkaas door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel gemengd met de tijm. Bak de plakjes circa 1 minuut per kant in een scheutje olijfolie met boter. Verdeel de gebakken geitenkaas over de salade.

bereidingstip

Voeg boogjes bleekselderij toe aan de salade in plaats van sjalot.. Vervang in dit recept 2 eetlepels olijfolie in de vinaigrette door notenolie.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Drink bij deze salade een Franse Jean Sablenay Touraine.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté