4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Linzensalade met gepaneerde speklapreepjes

Linzensalade met gepaneerde speklapreepjes

ingrediënten


20 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

300 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

200 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel ras el hanout
500 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Snijd de speklapjes in repen en bestrooi ze rondom met zout en de ras el hanout. Haal de repen eerst door de bloem en dan door het ei. Rol ze daarna om in het paneermeel.
  • 2 Giet een laagje kokend water over de doperwten en laat 5 minuten staan. Giet af en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie met de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge stand. Bak hierin de spekrepen in porties om en om goudbruin. Leg ze op de bakplaat en bak ze nog circa 5 minuten in de oven.
  • 4 Schep intussen de linzen om met de doperwten, bosui, koriander, citroenrasp en -sap. Breng de salade op smaak met de rest van de olijfolie, zout en peper.
  • 5 Serveer de linzensalade met de knapperige spekrepen erop.

bereidingstip

Vervang de ras el hanout in dit recept door een mengsel van komijn- en korianderpoeder.. Gebruik panko (Japans paneermeel) voor dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 950 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 40 gram