4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Linzensalade met groene groenten

Linzensalade met groene groenten

ingrediënten


30 min
4 personen
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

200 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

400 sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

375 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram linzen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de linzen in de bouillon in circa 15 minuten (of volgens de aanwijzingen op de verpakking) beetgaar.
  • 2 Giet af en vang de bouillon op.
  • 3 Spoel koud water over de linzen en laat uitlekken.
  • 4 Kook de tuinbonen in de opgevangen bouillon.
  • 5 Giet af en vang de bouillon op.
  • 6 Spoel koud water over de tuinbonen en verwijder de buitenste velletjes (dubbel doppen).
  • 7 Verdeel de helft van de broccoli in kleine roosjes en maak de sugarsnaps schoon.
  • 8 Kook de broccoli en sugarsnaps 2-3 minuten in de opgevangen bouillon, giet af en spoel er koud water over.
  • 9 Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 10 Schep de dressing met de ham en rode peper door de linzen met de groenten.

bereidingstip

Vervang de rauwe ham door gerookte spekblokjes.. Neem peultjes in plaats van sugarsnaps.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 30 gram