4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch
home recepten Linzensalade met makreel en muntchutney

Linzensalade met makreel en muntchutney

ingrediënten


25 min
4 personen
1 groene peper

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse munt

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

200 gram wortelreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

15 zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 blik linzen

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

3 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

4 gerookte makreelfilets

  • 1 Snijd 2 makreelfilets in stukjes.
  • 2 Schil de sinaasappels dik.
  • 3 Snijd de partjes uit de vliezen en vang het sap op.
  • 4 Meng sinaasappelsap, wijnazijn, olijfolie en komijn tot een dressing.
  • 5 Pureer de ingrediënten voor de muntchutney.
  • 6 Schep de stukjes makreel, sinaasappelpartjes, linzen, ui, olijven en peterselie door de dressing.
  • 7 Leg een laagje wortel op een schaal of borden.
  • 8 Verdeel daarover de linzensalade.
  • 9 Verdeel de makreelfilets, eventueel gehalveerd, erover en serveer de muntchutney erbij.

bereidingstip

Vervang linzen door flageolets of dubbel gedopte tuinbonen. Neem in plaats van komijn gemalen koriander (ketoembar). Lekker met naanbrood of Turks brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 885 kcal
vet 68 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 35 gram