4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Linzensalade met mozzarella en gepofte tomaatjes

Linzensalade met mozzarella en gepofte tomaatjes

ingrediënten


25 min
4 personen
1 bol buffelmozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

1 blik linzen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels appelazijn
2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Meng de knoflook met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Leg de tomaatjes op de bakplaat, besprenkel met de knoflookolie en bak circa 12 minuten in de oven.
  • 3 Klop intussen een dressing van de mosterd, azijn, honing en de rest van de olijfolie.
  • 4 Meng in een grote schaal de linzen, avocado, rucola, basilicum en ui. Roer de dressing erdoor.
  • 5 Leg de gepofte tomaatjes erop en verdeel de mozzarella erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté