4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Linzensalade met spekjes en gorgonzola

Linzensalade met spekjes en gorgonzola

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bruin stokbrood

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën grof bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën roggebroden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

800 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak de spekreepjes in een hete koekenpan krokant, schep ze uit de pan en houd apart.
  • 2 Rooster de tomaatjes kort in het bakvet.
  • 3 Meng de linzen met de ui, knoflook, de helft van de gorgonzola en de bosui. Schep de spekjes en tomaatjes erdoor.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de dressing met zout en peper en meng de dressing door de salade.
  • 5 Bestrooi met de rest van de kaas en serveer met het brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 37 gram