4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Linzenschotel met champignons en katenspek

Linzenschotel met champignons en katenspek

ingrediënten


40 min
4 personen
olijfolie met knoflook

dit product is niet beschikbaar

breekbrood

dit product is niet beschikbaar

bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

200 gram katenspek

dit product is niet beschikbaar

400 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

500 gram rode linzen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de linzen in circa 20 minuten gaar in de bouillon. Giet af en vang het vocht op.
  • 2 Verhit de olijfolie en smoor hierin de knoflook, rode ui en laurier 6-8 minuten.
  • 3 Voeg de paprikareepjes en champignons toe en bak ze 2-3 minuten mee. Rooster intussen het katenspek in 3-4 minuten krokant in een droge, hete koekenpan.
  • 4 Schep de gare linzen en eventueel een scheutje vleesbouillon door het champignonmengsel. Verdeel het spek en de feta over de schotel.
  • 5 Serveer met het brood en de olie om te dippen.

bereidingstip

Ook lekker: bak hele champignons op een hoge stand kort in olijfolie, eventueel met wat knoflook erdoor. Laat afkoelen en meng er flink wat citroensap doorheen. Breng op smaak met peterselie, zout en peper en serveer als hapje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 960 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 107 gram
eiwit 49 gram