4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Linzenschotel met paddenstoelen en worstjes

Linzenschotel met paddenstoelen en worstjes

ingrediënten


25 min
4 personen
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

honing-mosterddressing

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

800 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

4 braadworsten

dit product is niet beschikbaar

8 merguezworstjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de worstjes in 3-4 minuten lichtbruin. Schep ze uit de pan.
  • 2 Bak de spekblokjes met de ui en knoflook 2-3 minuten in het bakvet. Blus af met de wijn en laat deze iets verdampen.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes met sap, Provençaalse kruiden en kastanjechampignons toe en laat afgedekt circa 10 minuten stoven.
  • 4 Schep de linzen erdoor, leg de worstjes erop en verwarm zonder te koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Meng de sla met de dressing. Serveer de linzenschotel met de salade en stokbrood.

bereidingstip

Bestrooi het gerecht extra met verkruimelde geitenkaas of feta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 885 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 40 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté