2 personen
hoofdgerecht
home recepten linzenschotel met paddenstoelen en worstjes

linzenschotel met paddenstoelen en worstjes

ingrediënten


2 personen
1 stokbrood (in plakken)
2 eetlepels honing-mosterddressing (kant-en-klaar)
75 gram gemengde bladsla
400 gram linzen (uitgelekt, blik)
125 gram kastanjechampignons (gehalveerd, schoongeveegd)
1 eetlepel Provençaalse kruiden
200 gram tomatenblokjes
50 ml rode wijn
1 teentje knoflook
1 ui (gesnipperd)
100 gram gerookte spekblokjes
2 verse worsten
1 eetlepel olijfolie

  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de worstjes in 3-4 minuten lichtbruin. Schep ze uit de pan.
  • 2 Bak de spekblokjes met de ui en knoflook 2-3 minuten in het bakvet. Blus af met de wijn en laat deze iets verdampen.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes met sap, Provençaalse kruiden en kastanjechampignons toe en laat afgedekt circa 10 minuten stoven.
  • 4 Schep de linzen erdoor, leg de worstjes erop en verwarm zonder te koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Meng de sla met de dressing. Serveer de linzenschotel met de salade en stokbrood.

bereidingstip

Bestrooi het gerecht extra met verkruimelde geitenkaas of feta.