voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
hoofdgerecht
recepten linzenschotel met paddenstoelen en worstjes

linzenschotel met paddenstoelen en worstjes

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

2 verse worsten

100 gram gerookte spekblokjes

1 ui (gesnipperd)

1 teentje knoflook

50 ml rode wijn

200 gram tomatenblokjes

1 eetlepel Provençaalse kruiden

125 gram kastanjechampignons (gehalveerd, schoongeveegd)

400 gram linzen (uitgelekt, blik)

75 gram gemengde bladsla

2 eetlepels honing-mosterddressing (kant-en-klaar)

1 stokbrood (in plakken)


  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de worstjes in 3-4 minuten lichtbruin. Schep ze uit de pan.
  • 2 Bak de spekblokjes met de ui en knoflook 2-3 minuten in het bakvet. Blus af met de wijn en laat deze iets verdampen.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes met sap, Provençaalse kruiden en kastanjechampignons toe en laat afgedekt circa 10 minuten stoven.
  • 4 Schep de linzen erdoor, leg de worstjes erop en verwarm zonder te koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Meng de sla met de dressing. Serveer de linzenschotel met de salade en stokbrood.

bereidingstip

Bestrooi het gerecht extra met verkruimelde geitenkaas of feta.

recall Wahid Vleeswaren bekijk hier