4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Linzenschotel met rundervinken

Linzenschotel met rundervinken

ingrediënten


15 min
4 personen
4 rundervinken

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

7 deciliter vleesbouillon
400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram bruine linzen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Spoel de linzen af in een zeef onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de spekblokjes 3 minuten.
  • 3 Voeg knoflook en ui toe en bak nog 2 minuten.
  • 4 Meng de linzen, tomatenblokjes, bouillon en rozemarijn erdoor en stoof zachtjes 30-35 minuten tot de linzen gaar zijn.
  • 5 Voeg de laatste 10 minuten de courgette toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Bak intussen in de rest van de olijfolie de rundervinken bestrooid met zout en peper in 12-15 minuten gaar en serveer ze op de linzenschotel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 32 gram