- 1 Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel in blokjes.
- 2 Verhit in een soeppan de olie. Fruit de ui, knoflook en wortel 3 min. Schep de komijn en linzen erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- 3 Kook de soep op een middelhoge stand 20 min., of tot de linzen zacht en gaar zijn en uit elkaar vallen. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- 4 Schep de soep in 4 kommen. Schep in elke kom een lepel zure room en bestrooi met een extra snufje komijn.
bereidingstip
Pureer de soep met de staafmixer voor een gladdere soep. Voeg extra bouillon of water toe als de soep te dik is. . <h4>Variatietip</h4> • Vervang de komijn door kerrie voor een mildere smaak. <br/> • Vervang de wortel door 200 g pompoen- of zoete aardappelblokjes voor een zoeter accent. <br/> • Een veganistische versie maak je door de room weg te laten, of daar een plantaardig alternatief voor te gebruiken. <br/> • De beste linzensoort voor soep? Dat is de rode variant, want die wordt lekker zacht tijdens het koken. Maar je kunt ook groene linzen gebruiken, die wat steviger zijn.. <h4>Is linzensoep gezond en waarom is het eigenlijk zo vullend?</h4> Dat komt door de grote hoeveelheid vezels, vitaminen en eiwitten. Mooi voordeel: je kunt behoorlijk veel linzensoep eten en toch relatief weinig calorieën binnenkrijgen. Mede daarom zijn ze linzengerechten populair bij mensen die willen afvallen. . <h4>Hoe breng je linzensoep op smaak?</h4> Je brengt je linzen op smaak door ze te koken in bouillon en eventueel door wat gedroogde kruiden mee te koken. Maak bijvoorbeeld eens een kruidige Arabische variant met rode linzen en een specerijenmengsel van komijn, koriander en kurkuma. . <h4>Kun je linzensoep invriezen en bewaren?</h4> • In goed afgesloten bakjes en zakjes blijft je soep 3 maanden goed in de vriezer.<br/> • De soep blijft ook 2-3 dagen goed in de koelkast. Uiteraard in een goed afgesloten bakje.<br/> • Je warmt de soep weer op in een pan op laag vuur. Blijf roeren. . <h4>Hoelang moet je linzen koken voor de soep?</h4> Zo’n 20 minuten voor rode linzen. Voor de stevigere groene linzen kun je 30-45 minuten aanhouden.