4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Linzensoep met kerrie en zoete aardappel

Linzensoep met kerrie en zoete aardappel

ingrediënten


20 min
4 personen
2 blikjes bruine linzen

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

2 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Houd het groen van de selderijstengels apart. Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de uien op een lage stand in circa 5 minuten lichtbruin.
  • 2 Voeg de kerriepoeder, knoflook en aardappelblokjes toe en roerbak nog een paar minuten.
  • 3 Giet de bouillon erbij en kook 5 minuten door. Voeg de bleekselderij en linzen toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • 4 Breng de soep eventueel op smaak met peper. Hak het selderijgroen grof en bestrooi de soep ermee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 264 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 9 gram