4 personen
eenvoudig
45 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Linzensoep met kip en koriander

Linzensoep met kip en koriander

ingrediënten


45 min
4 personen
2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

200 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Indiase currypasta

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 uien

dit product is niet beschikbaar

225 gram groene linzen

  • 1 Doe de linzen in een pan met zoveel water dat ze net onder staan. Kook ze circa 10 minuten en giet ze af. Snipper ondertussen twee uien en snijd de andere twee uien in ringen.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui met de knoflook. Roer de currypasta erdoor. Voeg de linzen en bouillon toe en kook circa 30 minuten of tot de linzen zacht zijn. Roer tussendoor af en toe.
  • 3 Bak de uienringen in de rest van de olie. Stamp de linzen grof met een pureestamper. Schep de kip door de soep en breng op smaak met versgemalen peper.
  • 4 Serveer de soep en leg de uienringen met koriander erin. Lekker met naanbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 26 gram