4 personen
gemiddeld
75 min.
hoofdgerecht
home recepten Linzenstoofpot met gehaktballetjes

Linzenstoofpot met gehaktballetjes

ingrediënten


75 min
4 personen
1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

ei

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt foeliepoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram gedroogde linzen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels milde Indiase currypasta

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie in een pan met zware bodem en fruit hierin de uien op lage stand circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de wortelblokjes, de knoflook en de currypasta toe en roerbak enkele minuten mee.
  • 3 Voeg de linzen en tomatenblokjes toe en roer alles goed om. Leng aan met wat bouillon tot de linzen ruim onder staan. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan op de laagste stand een uur stoven.
  • 4 Week ondertussen het brood in een paar eetlepels water en knijp het uit.
  • 5 Vermeng het gehakt met het brood, zout en peper, de specerijen en het ei.
  • 6 Kneed de verse koriander erdoor en rol er kleine balletjes van ter grootte van een walnoot.
  • 7 Leg de balletjes de laatste 20 minuten in de pan tussen de linzen tot alles gaar is.
  • 8 Controleer tussentijds of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg anders nog wat bouillon toe.

bereidingstip

Lekker met een lepel Griekse yoghurt en gehakte koriander.

wijnadvies

Verlangt wat steviger rood: Corbières, Landenwijn Frankrijk of Spanje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté