4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Little gem-salade met spekjes en blauwekaasdressing

Little gem-salade met spekjes en blauwekaasdressing

ingrediënten


20 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 blikje mais

dit product is niet beschikbaar

4 kroppen little gem
1 theelepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

3 sneeën bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

staafmixer

  • 1 Verhit de olie op een lage stand en bak hierin de spekreepjes in een paar minuten krokant. Snijd intussen de korst van de boterhammen en snijd het brood in blokjes. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Bak de broodblokjes in het spekvet om en om krokant en bestrooi ze met de kruiden. Neem deze croutons uit de pan en laat afkoelen.
  • 3 Snijd de kropjes sla in de lengte door en spoel af onder koud water. Schud droog en laat met het snijvlak naar onder uitlekken.
  • 4 Pureer met een staafmixer de ingrediënten voor de dressing tot een grove saus. Breng op smaak met peper en bewaar tot gebruik in een afsluitbaar potje.
  • 5 Serveer 2 halve slakropjes per persoon. Verdeel de mais erover en bestrooi met de bieslook, spekjes en croutons. Giet de dressing naar smaak erover.

bereidingstip

Neem deze salade mee in een afgesloten bak en verpak de croutons en dressing apart.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 18 gram