4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Loaded smashed potatoes

Loaded smashed potatoes

ingrediënten


20 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram Melkan Franse magere kwark
100 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel uienpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel knoflookpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Stoom of kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Verwarm intussen de oven voor op 200ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de krieltjes erover. Druk met de onderkant van een glas of kommetje de krieltjes plat (smashed potato). Meng de olie met de knoflook- en uienpoeder, zout en peper. Sprenkel over de krieltjes en bak in het midden van de oven in 30-40 minuten goudbruin en knapperig.
  • 3 Bak intussen de spekjes in een droge, hete koekenpan in circa 6 minuten knapperig.
  • 4 Meng de kwark met de knoflook. Rasp de citroen hierboven en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verdeel over elk knapperig krieltje wat knoflookkwark, spekjes en bosui. Serveer direct op een grote schaal.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram