4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Locro de zapallo

Locro de zapallo

ingrediënten


40 min
4 personen
100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

3 grote aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 blik mais

dit product is niet beschikbaar

400 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook circa 5 minuten. Voeg de tomaten toe en bak 5 minuten verder.
  • 2 Voeg de pompoen, mais, aardappels en oregano toe en giet de bouillon en room erbij. Kook afgedekt circa 20 minuten op middelhoge stand.
  • 3 Verkruimel de feta erover, bestrooi met oregano en serveer direct. Lekker met (kokos)rijst.

bereidingstip

Dit stevige gerecht kun je zowel als stoofgerecht en als maaltijdsoep serveren. Je kunt er naast de basisingrediënten als pompoen, mais en aardappels ook mee blijven variëren. Voeg eens wat tuinbonen toe, neem blokjes chorizo of vervang de oregano door munt. En in plaats van feta is verkruimelde geitenkaas ook een prima topping.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Een stevige stoof met pompoen vraagt om een glas sappig rood, zoals de Merlot van Jean Sablenay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté