- 1 Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook circa 5 minuten. Voeg de tomaten toe en bak 5 minuten verder.
- 2 Voeg de pompoen, mais, aardappels en oregano toe en giet de bouillon en room erbij. Kook afgedekt circa 20 minuten op middelhoge stand.
- 3 Verkruimel de feta erover, bestrooi met oregano en serveer direct. Lekker met (kokos)rijst.
bereidingstip
Dit stevige gerecht kun je zowel als stoofgerecht en als maaltijdsoep serveren. Je kunt er naast de basisingrediënten als pompoen, mais en aardappels ook mee blijven variëren. Voeg eens wat tuinbonen toe, neem blokjes chorizo of vervang de oregano door munt. En in plaats van feta is verkruimelde geitenkaas ook een prima topping.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Een stevige stoof met pompoen vraagt om een glas sappig rood, zoals de Merlot van Jean Sablenay.